Hye brotherhood sekalian, siapa2 yang masih belum dan ade niat untuk melakukan Ibadah Korban, insyallah masih sempat lgi sehingga malam esok, insyallah. Boleh klik link dibawah ni ya : www.smahi.mywww.smahi.mywww.smahi.my Source

Ada orang miskin, tapi hartanya cukup. Ada juga orang miskin, tapi cukup makan je. Ada orang kaya, tapi duit asyik tak cukup. Ada orang kaya, duitnya tak habis-habis. Ya, jika rezeki kita berkat, bersih, insyaAllah kita akan bahagia dunia akhirat. Sedekah dan infaq lah ke jalan Allah. Hari terakhir…

Read more

Last day hari ini! Jom www.smahi.my Dalam sebuah hadis Sabda Baginda Rasulullah: Tidak ada amalan yang dilakukan oleh anak Adam pada hari Al-Nahr (Raya Aidiladha) yang lebih dicintai oleh Allah selain daripada menumpahkan darah (binatang korban). Sesungguhnya ia akan datang pada hari Kiamat dengan tanduknya, bulunya dan kukunya dan…

Read more

Baru decide ke tu nak sempurnakan ibadah korban tahun ni? Kami masih menerimanya hanya di www.smahi.my Source

Kebanyakan orang Islam lupa akan kelebihan ini iaitu melakukan ibadah korban. Berkorban merupakan salah satu ibadah yang agung sebagaimana yang telah dilakukan oleh Nabi Ibrahim kepada anaknya Nabi Ismail bagi memenuhi perintah Allah. Bagi yang berkemampuan jom sempurnakan ibadah tahun ini dengan Berkat Korban di www.smahi.my Source

Jom kongsi rezeki! Dalam rezeki kita ada juga rezeki orang lain SMAHI dengan kerjasama Yayasan Ikhlas ingin mengajak anda bersama berkongsi rezeki dengan berinfaq untuk pembelian lembu untuk dikorbankan dan diagihkan kepada keluarga fakir miskin dan yang memerlukannya di seluruh Malaysia. Layari http://bit.ly/InfaqForKorbanSMAHI (link diprofile) dengan hanya serendah RM30…

Read more

Berdasarkan SOP terbaru oleh MKN tadi ,sangat bersesuai dengan kaedah Berkat Korban yg kami anjurkan . “Kerajaan galakkan sembelihan korban di pusat penyembelihan” Kami lanjutkan penyertaan Berkat Korban sehingga 29 Julai 2020 bagi memberi peluang untuk semua menyertai ibadah korban pada tahun ini. Penyertaan secara online boleh dilakukan di…

Read more

Penyertaan Berkat Korban 2020 dilanjutkan sehingga 29 Julai 2020.. Jom sertai Berkat Korban dengan kerjasama AEON SMAHi & GTR Apa yang menarik dengan program ini ialah kami urus semua untuk anda. Mudah bukan? Jom www.smahi.my atau terus je ke kaunter2 AEON berdekatan anda untuk pendaftaran! Source

Sempena Berkat Korban ni Min ingat nak giveaway item2 padu SMAHI. Sesambil rehat2 tengok tv tu jom follow; IG : instagram.com/suamimasakapahariini Page : Suami Masak Apa Hari Ini? Esok Min up contest, Min tengah fikir lagi ni yang merah atau hitam? Tlg Min decide sat. Berkat Korban hanya di…

Read more

Say Hello to SMAHi new members, @cheffelixtai Was born & raised in Malaysia but now live in Hawaii. We pray for your success and all the best in your career. Thanks for support brotherhood of SMAHi & Malaysia tetap di hati ok 🇲🇾 Nanti boleh share resipi Hawaii pulak!…

Read more

10/67